שיעור 01 | בואו נכיר
הסיפור האישי שלי
אין לכם עדיין משתמש? הירשמו וקבלו גישה לכל השיעורים
להרשמהלאיפוס הסיסמא, יש להזין את כתובת המייל
הוראות איפוס הסיסמא ישלחו במייל
אלון שבו, הוא שף קונדיטור המתמחה בסדנאות עילית לקונדיטוריה.
בשנים האחרונות מוביל שבו את טרנד סדנאות הקונדיטוריה בישראל, שסחף אחריו אלפי חובבי קונדיטוריה מרחבי הארץ.
בנוסף, משמש שבו כמרצה בבית-הספר דנון לקונדיטוריה, כיועץ קולינרי לרשתות ומסעדות וכיועץ תוכן ומשפיען בסצינת הקולינריה הישראלית.
הסיפור האישי שלי
כל הכלים שכדאי שיהיו לכם
המזווה: גלו הכל על חומרי הגלם הכי חשובים ששומרים קונדיטורים במחבוא שלהם.
איך ממירים בין תבניות שונות בגדלים שונים? הנוסחה שתגלה לכם הכל
עשה ואל תעשה. כל הכללים שחשוב להקפיד עליהם ליצירת זילוף נכון
קצפת שמתאימה לזילוף? כך תעשו את זה נכון
בשיעור הזה תלמדו להכין בצק פריך ב-2 שיטות: קרמאז׳ וסבלאז׳
כל הכיף, היופי והטעם של בצק פריך – ללא גלוטן. מתכון ייחודי עם חמישה סוגים שונים של קמחים
העוגיות הכי, אבל הכי טעימות ופריכות שתכינו מבצק פריך
קרם הבסיס שאין לו תחליף, וטוב שכך
בצק פריך וקרם פטיסייר הם בסיס מעולה לכל טארט שתרצו להכין
קרמים מבוססי פרי הם טעימים מאד, וגם שימושיים לסוגים שונים של קינוחים. בשיעור הזה תלמדו כיצד לעבוד איתם
הכנת בצק פריך בשיטת סבלאז׳, עם הרמוניה מושלמת בין הבצק לקרם שקדים אפוי
בצק רבוך הוא בצק מבושל ומשתמשים בו להכנת פחזניות, אקלרים, סנט אונורה ועוד
לא תאמינו שבפחזניות האלה אין אפילו גרם של גלוטן
פחזניות טעימות עשויות מבצק רבוך. פחזניות מצוינות עשויות מבצק רבוך ושכבה של בצק קראמבל
אחת הקלאסיקות המנצחות של הקונדיטוריה הצרפתית, מבוססת על בצק רבוך
פחזניות קטנטנות בתוספת גבינות קשות, נפלאות כפתיח לארוחה או כחטיף
כך תכינו את האלקר המושלם
הטכניקה הייחודית הזו לוקחת את כל מה שכבר ידעתם על בצק רבוך, למקום חדש ומפתיע.
שום דבר לא יכול להחליף בצק עלים שהכנתם בעצמכם, וזה פחות קשה ממה שנדמה לכם
בצק עלים – אבל הפוך. במקרה הזה החמאה היא שעוטפת את הבצק. נשמע מופרך? חכו שתטעמו אותו.
אלף עלים מבצק עלים שנכין יחד, קרם פטיסייר ואבקת סוכר
שני מאפים מלוחים ומעולים שאפשר להכין מבצק שהכנתם ונשאר לכם
מאפי השמרים שכולם אוהבים דורשים הרבה פחות עבודה ממה שנדמה לכם. כל השאלות והתשובות – בשיעור הזה
מה זה פריך בחוץ ורך בפנים? פוקאצ׳ה מושלמת
בצק בבקה מושלם, חמאתי ורך במילוי שוקולד
מכירים מישהו שלא אוהב חלה? כמובן שלא. בשיעור הזה תלמדו להכין חלה בדיוק כמו שאני אוהב
מאפים מושלמים עם סוכר גבישי שלא נמס באפיה ומנקד את המאפים בפתיתים לבנים ומתוקים
בצק כרוך הוא שילוב נפלא בין בצק עלים לבצק שמרים. בשיעור הזה נוסיף לו מלית קינמון מעולה
הבצק המורכב ביותר שתלמדו להכין במסגרת השיעורים שלי.
הדרכים הנפוצות והשימושיות ביותר לעיצוב צורת הקרואסון.
הבצק המורכב ביותר שתלמדו להכין במסגרת השיעורים שלי.
סופלה שוקולד אמיתי. לא דומה לשום דבר שהכנתם לפני
בשיעור הזה תלמדו להכין את אחת העוגות האהובות עליי כבר שנים
מרנג צרפתי, מרנג איטלקי ומרנג שוויצרי. כל הטכניקות להכנת מרנג, ולמה מתאימה כל אחת מהשיטות.
אלפי אנשים כבר ניסו והצליחו להכין מקרונים בעזרת המתכון הזה, שפשוט תמיד עובד
כל סודות הקרמל, בשיעור אחד
טופי המתאים לזילוף ולשכבות בטארט או עוגה
כל מה שצריך לדעת כדי להכין עוגה בחושה מושלמת.
לא רק יום הולדת: מחפשים לחגוג משהו עם עוגה מרשימה? הנה רעיון
קלאסיקה שתמיד עובדת. כך תכינו שטרודל תפוחים מושלם
קצפת שמתאימה לזילוף? כך תעשו את זה נכון
מפחדים להשתמש בג׳לטין? אין סיבה. בשיעור הזה תלמדו איך לעבוד עם ג׳לטין בקר ודגים
גלסאז׳ במינון הנכון הוא דרך מופלאה לגרום לקינוחים שלכם להבריק
טמפרור שוקולד בשתי שיטות. השיטה הקלאסית והארוכה. או השיטה הקצרה במיקרוגל. איזו שיטה תתאים לכם?
תחתית פריכה של קראנצ׳, מוס משוקולד איכותי וגימור גלסאז׳ ורוד
טמפרור שוקולד בשיטה הפשוטה ביותר שיש, באמצעות אבקת הקסם מיקריו
עוגת מוס מורכבת: אינסרט, תחתית של בצק פריך וגלסאז׳
בשיעור הזה תלמדו להכין טארט מורכב המבוסס על שכבות ומרקמים שונים
הקינוח המפואר הזה מורכב מבצק עלים מקורמל, פחזניות מקורמלות וקצפת
קישוט עוגה הוא אמנות, שדורשת השראה, תכנון וביצוע מופתי. כך תעשו זאת נכון
אתם לא חייבים מתכון חדש כדי ליצור משהו חדש. בשיעור הזה תלמדו כיצד ליצור קינוחים משלכם.